Vodenje instituta

mag. mag. Marko Savić, v. d. direktorja instituta.

Poslovodenje instituta

mag. mag. Marko Savić, v. d. direktorja
e: marko.savic@miri.institute
m: 041 730 882

Marko Savić je višji predavatelj za dizajn management na Fakulteti za dizajn. Je pobudnik iniciative za povezovanje gospodarstva z razvojem med regionalne in čezmejne trajnostne infrastrukture s športom, mobilnostjo za vse in javnim zdravjem. Doktorski študent na Univerzi v Ljubljani, na interdisciplinarnem doktorskem študiju Varstvo okolja. Avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov.

Ob delu je končal dva magisterija znanosti, prvega iz antropologije in drugega iz poslovnih ved. Je izkušen dizajn manager, z večletnimi izkušnjami vodenja dizajn projektov za številne naročnike, večje, srednje in manjše. Dve leti je poslovno preživel v Nemčiji in pol leta na Dunaju. Med leti 2014 in 2016 je sodeloval kot predstavnik Slovenije v projektu Design for Europe, skupaj s trinajstimi partnerji iz enajstih EU držav. V letu 2019 je deloval kot vodja projektov na Centru za zdravje in razvoj Murska Sobota, na področju priprave razpisov med regijskega Podonavskega transnacionalnega programa (ang.: Interreg Danube Transnational Programme) za sistemske rešitve športa in zdrave prehrane za predšolske otroke.

Dodiplomski študij je končal na Fakulteti za šport, smer Športno treniranje. Je bivši odbojkarski igralec, ki v zadnjih letih navdušeno igra odbojko na mivki. Certificirani FIVB trener odbojke na mivki. Je zagovornik in vsakodnevni uporabnik kolesa kot najboljšega prevoznega sredstva. Za potovanja uporablja javni potniški prevoz – večinoma vlak. V prostem času veliko bere in pleše.

Skupaj s kolegi, bivšimi odbojkarji, je ustanovil razvojno vozlišče odbojke na mivki, Cona.center Murska Sobota, kjer skrbijo za razvoj primerne infrastrukture, organizacijo tekmovanj in pripravo odbojkarjev ter odbojkaric na mivki za tekmovanja odbojke na mivki na mednarodni ravni. Drugič zapored so v začetku leta 2020 pripravili tudi Jankov memorial – veliki mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir. Ob angleščini tekoče govori nemško in hrvaško.

Življenjepis: marko.savic.cv (.pdf, 591 KB, v angleščini)

.

Svet instituta

Soglasje za vodenje sveta instituta v ustanavljanju je podal g. Peter Beznec, univ. dipl. ekon., direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota (CZR).

CZR in MiRi, skupaj s partnerji iz Slovenije in Avstrije, pripravljata v začetku leta 2021 mednarodno konferenco o demenci. Več o konferenci prek=> dementia.spomincica.fit.