Pismo o nameri za ponovno vzpostavitev in izgradnjo Murskega mostu

MiRi > e-katalog > str. 10

Gornja Radgona—Radgona (nem. Bad Radkersburg)

Datum miniranja mostu:

17.4. 1945

Ocenjena dolžina:

1km [SI]
3km [AT]

=4km

Za #Murskimost smo v Miri pripravili tudi že Pismo o nameri za ponovno vzpostavitev in izgradnjo tega, tokrat več-funkcijskega mostu.

Po priporočilu vodje sektorja za železnice in žičnice na Ministrstvu za infrastrukturo smo v MiRi pripravili tudi predlog Pisma o nameri za ponovno vzpostavitev in izgradnjo Murskega mostu na meji med obema državama, Slovenijo in Avstrijo.

Predlagamo, da pristojni minister in pristojna ministrica iz Republike Slovenije in Republike Avstrije podpišeta Pismo o nameri v petek, 16.10. 2020, na 130-obletnico vzpostavitve tega mostu, ob odprtju proge Špilje – Ljutomer, leta 1890.

Za ponovno vzpostavitev manjkajočega odseka —Gornja Radgona—Radgona (nem. Bad Radkersburg)— oz. mostu čez reko Muro na meji med obema državama, Slovenijo in Avstrijo, imamo v Sloveniji zakonodajno podlago v Resoluciji o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji (RS) za obdobje do leta 2030, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS št. 75/2016 z dne 30. 11. 2016.

V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

MiRipobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Spremljaj in sledi naš MiRi blog ali se naroči na nove blog zapise prek tvoje e-pošte. In deli ta zapis v tvoja družbena omrežja. Hvala lepa.

:||:

Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo. Za vzdržne, okolju in zdravju ter vsem nam prijazne med-regijske povezave. Zato, da bomo končno spet povezani kot smo nekoč že bili.

MiRi > e-katalog > str. 10