[#MuraDravaProge] Pet ključnih železniških prog: proga —Pragersko—Čakovec—Kotoriba—Nagykanizsa— [1860]

—Pragersko—Čakovec—Kotoriba—Nagykanizsa— [1860]

Uradna otvoritev:

24.4. 1860

Dolžina proge:

52km [SI]
+45km [HR]
+50km [HU]

=147km

MiRi > e-katalog > str. 5

Prva proga ob rekah Mure in Drave je bila zgrajena 1860. leta. Ta proga —Pragersko—Čakovec—Kotoriba—Nagykanizsa— je povezala Budimpešto prek Pragerskega z nam vsem znano Južno progo, ki je povezovala Dunaj in Trst. In tako ustoličila Pragersko kot pomembno prometno vozlišče za naslednja desetletja in stoletja. Progo so uradno odprli 24. marca 1860, še pred tem pa na današnji dan žena, 8. marca, izvedli uradni preizkus. Proga je že naslednje leto, 1. aprila 1861 omogočila uradni začetek železniških povezav med Budimpešto in Pragerskim. Progo je dogradila »Družba Južne železnice«, ki je s prevzemom družbe »Cesarja Ferdinanda Orientalne železnice« to progo vključila v svoje omrežje za časa Avstro-Ogrske monarhije.

Železniški most čez reko Dravo na Ptuju na tej progi —Pragersko—Čakovec—Kotoriba—Nagykanizsa— je bil tik pred prvo svetovno vojno zamenjan z jekleno kovinsko konstrukcijo. Ob koncu druge svetovne vojne je bil ta most čez reko Dravo miniran in porušen a po vojni tudi obnovljen. Danes je ta proga v Sloveniji na trasi —Pragersko—Hodoš— kompletno obnovljena, elektrificirana, primerna tudi za težak tovorni promet. Vsi prehodi čez to progo so prav tako prenovljeni in ustrezno zavarovani.

Znaten del te proge v Sloveniji in še posebej na Hrvaškem in na Madžarskem je z izjemo obeh prehodov med Slovenijo in Hrvaško, —Središče[SI]—Macinec[HR]— ter med Hrvaško in Madžarsko, —Kotoriba[HR]—Murakeresztúr[HU]— v uporabi za regionalni potniški promet teh držav. Celotna trasa te proge med Ormožem, Čakovcem in Kotoribo je ravninska, ne-elektrifirana, s številnimi nezavarovanimi prehodi čez to progo.

[#MuraDravaProge] —Pragersko—Čakovec—Kotoriba—Nagykanizsa— je bila kot prva proga teh regij odprta 1860. leta. Ta proga je v #SI obnovljena. Znaten del te 147 km dolge proge v #Sl, #HR in #HU je ne-elektrificiran, s št. nezavar. #prehodi.

V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

MiRipobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Spremljaj in sledi naš MiRi blog ali se naroči na nove blog zapise prek tvoje e-pošte. In deli ta zapis v tvoja družbena omrežja. Hvala lepa.

:||:

Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo. Za vzdržne, okolju in zdravju ter vsem nam prijazne med-regijske povezave. Zato, da bomo končno spet povezani kot smo nekoč že bili.

MiRi > e-katalog > str. 5