[#MuraDravaProge] Pet ključnih železniških prog: proga —Spielfeld-Straß—Bad Radkersburg—Gornja Radgona—Ljutomer— [1890]

—Spielfeld-Straß—Bad Radkersburg—Gornja Radgona—Ljutomer— [1890]

Uradna otvoritev:

16.10. 1890

Dolžina proge:

33km [AT]
+3km+1km [AT + SI]
+23km [SI]

=56km+4km

MiRi > e-katalog > str. 6

Radgonsko progo (nem. Radkersburger Bahn) —Špilje (nem.: Spielfeld Straß)—Radgona—Ljutomer, je zgradila »Družba Južne železnice«, v dveh delih. Prvi del med Špiljami in Radgono je bil odprt 1885. leta, drugi do Ljutomera potem 1890 leta. Ljutomer je bil sprva končna postaja te proge in brez povezave z drugimi progami vse do leta 1924, saj za časa Avstro-Ogrske monarhije ni bil železniško povezan ne z Ormožem, do proge Pragersko—Čakovec—Kotoriba—Nagykanizsa— [1860], ne z Mursko Soboto, kjer je bila kasneje na ogrskem delu monarhije zgrajena proga —Zalalövö—Hodoš—Murska Sobota [1907].

Po koncu prve svetovne vojne in ustanovitvi tako Kraljevine Jugoslavije kot Republike Avstrije je bil Ljutomer za nekaj časa odrezan od drugih delov države. Po dostopnih podatkih je potniški železniški promet po prvi svetovni vojni iz Maribora v Ljutomer vozil prek Špilja in Radgone in se na ozemlju Avstrije ni ustavljal. Leta 1924 je bila potem zgrajena proga —Ormož—Ljutomer—Murska Sobota— in tako vzpostavila prometnega križ z Radgonsko progo. Tudi to je bil verjetno razlog, da je bila ta proga ena glavnih logističnih poti v drugi svetovni vojni.

Manjkajoči člen na tej progi je most čez reko Muro oz. odsek —Gornja Radgona[SI]—Bad Radkersburg[AT]—, na meji med obema državama, ki ga je nemška vojska minirala ob koncu druge svetovne vojne, pred 75. leti, 17. aprila 1945.

Dolžina proge v Avstriji med Špiljami in avstrijsko Radgono (nem. Bad Radkersburg) je 33 kilometrov. Dolžina proge v Sloveniji med Gornjo Radgono in Ljutomerom je 23 kilometrov. Okvirna ocena dolžine manjkajoče člena te proge, mostu, je tri kilometre v Avstriji in en kilometer v Sloveniji. Ta proga v Sloveniji (oz. v bivši Jugoslaviji) ni v uporabi za potniški promet že vse od leta 1968. Celotna Radgonska proga je pretežno ravninska in ima številne nezavarovane prehode čez to progo.

#Radgonskaproga, —Špilje—Radgona—Ljutomer, je bila zgrajena leta 1890. Železniški #most te proge čez reko Muro je bil miniran ob koncu II. svetovne vojne in še danes, po 75. letih predstavlja #MissingLink v omrežju [#MuraDravaProge].

V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

MiRipobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Spremljaj in sledi naš MiRi blog ali se naroči na nove blog zapise prek tvoje e-pošte. In deli ta zapis v tvoja družbena omrežja. Hvala lepa.

:||:

Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo. Za vzdržne, okolju in zdravju ter vsem nam prijazne med-regijske povezave. Zato, da bomo končno spet povezani kot smo nekoč že bili.

MiRi > e-katalog > str. 6