Dva manjkajoča člena v omrežju Mura-Drava-Proge: proga —Lendava—Rédics—

MiRi > e-katalog > str. 11

Po II. svetovni vojni je bil na delu proge —Čakovec—Lendava—Rédics—Zalaegerszeg— [1890] demontiran odsek te proge med —Lendava—Rédics—.

Ta manjkajoči člen (ali Missing link, kot takim primero popularno rečemo v angleščini), v skupni ocenjeni dolžini sedem kilometrov, onemogoča povezavo med tremi državami, Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko. Trasa te proge še vedno obstaja.

Danes do Lendave s hrvaške strani dnevno vozi lokalni vlak Hrvaških železnic.

V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

MiRi pobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Spremljaj in sledi naš MiRi blog ali se naroči na nove blog zapise prek tvoje e-pošte. In deli ta zapis v tvoja družbena omrežja. Hvala lepa.

:||:

Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo. Za vzdržne, okolju in zdravju ter vsem nam prijazne med-regijske povezave. Zato, da bomo končno spet povezani kot smo nekoč že bili.

Proga —Lendava—Rédics— je drugi #MissingLink v čezmejnem regionalnem omrežju #MuraDravaProge. Demontirana po koncu #WW2

Dva manjkajoča člena, Murski most in kratka trasa med Lendavo in Rédicsem onemogočata ponovno povezavo omrežja MuraDravaProge, ki je v teh regijah obstajalo že ob koncu devetnajstega stoletja.

Lastni viri

—Lendava—Rédics—

Demontiranje proge:

po II. svet. vojni

Ocenjena dolžina:

5km [SI]
2km [HU]

=7km