[#MuraDravaProge]: Analiza stanja

Odprava dveh manjkajočih členov: Murskega mostu in proge —Lendava—Rédics— bi neposredno povezala naslednja in druga mesta: —Gradec—Lipnica—Špilje—Radgona (nem. Bad Radkersburg)—Gornja Radgona—Ljutomer—Murska Sobota—Hodoš—Zalalövö—Ptuj—Ormož—Središče—Čakovec—Varaždin—Mursko Središće—Lendava—Rédics—Kotoriba—Zalaegerszeg—kot tudi vse številne vmesne kraje.

Analiza stanja, lastna ocena MiRi

MiRi > e-katalog > str. 12

Za tem, ko je bil železniški most čez reko Muro ob koncu druge svetovne miniran in nikoli obnovljen, je bila tudi trasa proge med Lendavo in Rédicsem demontirana. Podobno kot trasa —Puconci—Hodoš— na progi —Zalalövö—Hodoš—Murska Sobota—.

Z med regijskega stališča, je smiselno govoriti ne le o povezljivosti regionalnih železnic temveč tudi o povezanosti le-teh z daljinskimi kolesarskimi potmi v regijah med rekama Mura in Drava.

Vse obstoječe proge na področju regij Mura in Drava (z izjemo dveh koridorskih prog —Pragersko—Hodoš—in —Dunaj—Ljubljana—) so regionalne, ne-elektrificirane, s številnimi nezavarovanimi prehodi. Nekateri deli teh prog s tradicijo še iz 19. stoletja, se sploh več ne uporabljajo za prevoz potnikov (npr. proga med: —Gornja Radgona—Ljutomer—).

Le dva manjkajoča člena, #MissingLinks, onemogočata vzpostavitev omrežja #MuraDravaProge, ki je v teh regijah že obstajalo.

V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

MiRipobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Spremljaj in sledi naš MiRi blog ali se naroči na nove blog zapise prek tvoje e-pošte. In deli ta zapis v tvoja družbena omrežja. Hvala lepa.

:||:

Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo. Za vzdržne, okolju in zdravju ter vsem nam prijazne med-regijske povezave. Zato, da bomo končno spet povezani kot smo nekoč že bili.

MiRi > e-katalog > str. 12