[#MuraDravaProge]: Manjkajoči členi

Murski most:
1+3 km
[SI + AT]

Most čez reko Muro med Slovenijo in Avstrijo v Gornji Radgoni in Radgoni (nem. Bad Radkersburg).

MuraDravaProge: [25]+5+2 km [SI + HU]

Ponovna vzpostavitev linije —Lendava—Rédics[5+2 km] kot tudi izgradnja nove linije —Lendava—Beltinci[25 km], za katero je bila prva študija trase narejena že 1979. leta.

Mura Drava Proge: modernizacija, [elektrifikacija];
429 km +11+25 km [AT + SI + HR + HU]

Vse regijske proge v regijah rek Mure in Drave so vzdrževane a predvidoma rabijo obnovo in najverjetneje tudi elektrifikacijo (z izjemo koridorske proge —Pragersko—Hodoš—).

MiRi > e-katalog > str. 13

Dva manjkajoča člena v regijah rek Mure in Drava sta most čez reko Muro med Slovenijo in Avstrijo v Gornji Radgoni in Radgoni (nem. Bad Radkersburg), ki je ocenjen na skupno dolžino štirih kilometrov in železniška povezava —Lendava—Rédics—, ki je ocenjena na skupno dolžino sedem kilometrov.

Tretji, edini resnično manjkajoči del, ki v teh regijah manjka, je železniška povezava med Lendavo in Beltinci, v ocenjeni dolžini 25 kilometrov, za katero je bila sicer prva študija trase narejena že 1979. leta.

Vse regijske proge, v skupni ocenjeni dolžini 440 kilometrov, v regijah rek Mure in Drave (z izjemo koridorske proge —Pragersko—Hodoš—) so vzdrževane a predvidoma rabijo obnovo in najverjetneje tudi elektrifikacijo.

V omrežju MuraDravaProge smo imeli že 1924. leta 440 kilometrov prog, ki so povezovale današnje štiri države, Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko in Slovenijo. Danes nam dva manjkajoča člena, v ocenjeni dolžini enajst kilometrov, onemogočata ponovno, med-regionalno povezavo teh držav. Z izgradnjo edinega novega železniškega odseka med Lendavo in Beltinci, v ocenjeni dolžini 25 kilometrov, bi omrežje MuraDravaProge merilo 465 kilometrov.

Lastni viri.

Omrežje #MuraDravaProge v današnjih 4-ih državah, #AT, #HR, #HU in #SI je imelo že 1924. leta 440 km. Danes jih ima 11 km MANJ zaradi dveh #MissingLinks.

V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

Za ponovno odprtje čezmejnega več-funkcionalnega Murskega mostu, med-regijskih železniških in daljinskih kolesarskih povezav v regijah rek Mure in Drave v štirih državah.

MiRi pobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsaka članica in vsak član ter vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo.

MiRi > e-katalog > str. 13