[#MuraDravaProge] 3-je ključni razvojni moduli

V Murskem institut za razvoj infrastrukture (MiRi) se zavzemamo za tri časovno enakovredne razvojne module:

za ponovno vzpostavitev, tokrat več-funkcijskega mostu čez reko Muro na meji med Slovenijo in Avstrijo;

za daljinske kolesarske poti ob obstoječih čezmejnih regionalnih progah v štirih državah, v Avstriji, na Hrvaškem in na Madžarskem ter v Sloveniji s hkratnim zavarovanjem prehodov čez te regionalne proge; in nenazadnje

za obnovo in nadgradnjo obstoječih ter nekoč (po 2. svet. vojni) demontiranih prog v regijah Mura in Drava v omenjenih štirih državah – vključno z vzpostavitvijo manjkajoče proge med Lendavo in Beltinci.

MiRi > e-katalog > str. 14

Pobuda MiRi se zavzema za 3 časovno enakovredne razvojne module. Za #Murskimost, #daljinskekolesarskepoti in obnovo z nadgradnjo #MuraDravaProge.

Murski most

Obstaja široko soglasje vseh deležnikov, tako na državni kot na lokalni obeh držav, v Sloveniji in v Avstriji, do bi moral biti most čez reko Muro najmanj tri-funkcijski, tako za železnico kot tudi za kolesarje in pešce.

Daljinske kolesarske poti

Zavzemamo se za daljinske kolesarske poti ob obstoječih čezmejnih regionalnih progah v štirih državah (Avstrija, Hrvaška, Madžarska in Slovenija) in zavarovanje prehodov čez te regionalne proge.

[Ponovna] vzpostavitev in obnova: #MuraDravaProge

Obnova in nadgradnja obstoječih ter nekoč (po 2. svet. vojni) demontiranih prog v regijah Mura in Drava štirih držav  – vključno z vzpostavitvijo manjkajoče proge.


V MiRi smo pripravili kompleten e-katalog, ki nam celovito predstavlja pobudo MiRi, ki zajema ne le Murski most, temveč tudi čezmejne daljinske kolesarske proge in ponovno vzpostavitev MuraDravaProg. Vabimo k prebiranju.

MiRipobuda je za vse, ki dnevno, tedensko in občasno prihajamo in odhajamo ne le iz štirih sosednjih držav v in iz Mura in Drava regij, iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske, temveč tudi za vse iz regij celotne osrednje Evrope. Spremljaj in sledi naš MiRi blog ali se naroči na nove blog zapise prek tvoje e-pošte. In deli ta zapis v tvoja družbena omrežja. Hvala lepa.

:||:

Vabimo k podpori pobude z včlanitvijo še danes v Bronasti-, Srebrni-, Zlati- ali VIP Klub MiRi. Vsak evro šteje. Več nas bo, močnejši bomo. Za vzdržne, okolju in zdravju ter vsem nam prijazne med-regijske povezave. Zato, da bomo končno spet povezani kot smo nekoč že bili.

MiRi > e-katalog > str. 14